Dvr recorders uitleg begrippen

DVR recorders

Voordat u een recorder kiest let dan goed op de volgende gegevens.

Hoeveel beelden wilt u per camera opnemen.
per seconden 6 beelden per seconden (fps) is een redelijk tot goed lopend beeld.
25 beelden (fps) is realtime beeld dus de beste instelling.

Opname methode:

MJPEG standaard kwaliteit minste compressie meeste harddisk ruimte nodig.
MPEG4 betere kwaliteit en betere compressie.
H.264 beste beeldkwaliteit en compressie dus minste hardisk ruimte nodig en het beste beeld.

Opname resolutie:

QCIF resolutie is 176x144 pixels.
CIF resolutie is 352x288 pixels.
2CIF resolutie 704x288 pixels.
DCIF resolutie 528x384 pixels.
4CIF resolutie ook wel D1 genoemd is 704x576 pixels hoogste resolutie voor opname.

Harddisk:

Het is moeilijk om in te schatten hoe groot de harddisk moet zijn dit is namelijk afhankelijk van het aantal beelden per seconden (fps) wat u opneemt en de resolutie en ook of de recorder altijd moet opnemen of alleen bij beweging.

Hoe lang kan een DVR opnemen?"

De meest gestelde vraag bij de aankoop van een Digitale Video Recorder.
Recorders (DVR's) hebben een virtueel oneindige combinatie van gebruiker instellingen zoals fps (frames per second/beelden per seconde), kwaliteit, grootte en schema die de opname beïnvloeden en worden bepaald door de eindgebruiker.
Rekening houdend met de schaalbare aard van een DVR, zou een beter antwoord op deze vraag kunnen zijn, "hoe lang wilt u dat het apparaat opneemt" om zo de juiste hoeveelheid en benodigde opslag te kunnen identificeren.
Hoe groter de benodigde opslagtijd, des te groter de hard disk capaciteit.
Tenzij een limietloos budget voor handen is, ligt de sleutel, zoals met de meeste zaken rondom beveiliging, in creatief zijn.
Hoewel een supersnelle opname beeldsnelheid een goed idee lijkt te zijn, is het zelden echt praktisch, in ogenschouw nemend dat het grote hoeveelheden schijfruimte vereist om dit te kunnen ondersteunen.
Ten tweede, bevelen wij ook aan zeer goed na te denken om alleen op te nemen wanneer beweging is gedetecteerd, daar beweging/motion detectie de grootte van de benodigde schijfruimte verkleind en dit het zoeken en afspelen van een specifieke gebeurtenis vereenvoudigd en gemakkelijker is terug te vinden.
Wanneer uw persoonlijke wensen duidelijk zijn, kunnen wij u mogelijk assisteren met de calculatie van ongeveer de benodigde hard disk ruimte die nodig zal zijn om de gewenste maximale opnametijd te benaderen . Bij het verdubbelen van uw HD ruimte, verdubbeld u in essentie ook uw opnametijd.

In standaard waarde zal de dvr ongeveer 25 dagen opnemen met een 500 gb HD