Hoe sluit ik alles aan ?Aansluiten van video bewakingsapparatuur.

Vaak wordt er gedacht dat het aansluiten van bewakingsapparatuur erg ingewikkeld is. In praktijk valt het eigenlijk wel mee. Hier krijgt u wat tips hoe u van begin tot het eind uw systeem aan kunt sluiten

Recorders (DVR digitale video recorders)

De recorder is een opname unit voor uw camerabeelden. Een dergelijke recorder kan uitgerust zijn met 4, 8 of bijvoorbeeld 16 kanalen. Dit houdt in dat er bij een 4 kanaals recorder maximaal 4 camera's kunnen worden aangesloten, bij een 8 kanaals 8 en bijeen 16 kanaals recorder 16 stuks.

Voorbeeld van een achterzijde van een 8 kanaals recorder.

De camera's aansluiten op de Recorder.

De camera's zijn standaard voorzien van een kabel van +/- 60cm met een BNC connector en een plug voor de stroomvoorziening.

kabel op de camera

Welke kabels gebruik ik dan?

Dat kan op verschillende manieren. Via BNC/12v combinatie kabel of via UTP (netwerk kabel) met behulp van de zogeheten video Balun.

  • Via BNC-12 volt combinatie kabel.

Een BNC -12v combinatiekabel is kant en klaar leverbaar, voorzien van plug en play aansluit connectoren. De ene kant van de kabel sluit u aan op de recorder en de andere kant aan de camerapluggen. Het voordeel hiervan is dat u geen stroomvoorziening nodig heeft op de plek waar de camera's worden geplaatst.

  • Aansluiten via UTP kabel met baluns (aangeraden voor lange afstand)

Aansluiten via UTP kabel kan ook met behulp van UTP video baluns. Het principe is hetzelfde als bovenstaand. De UTP balun set bestaat uit 2 delen, 1 aan de kant van de camera en 1 aan de kant van de recorder. Hiertussen komt de UTP kabel.  De stroom wordt hier opgezet met een adapter aan de kant van de recorder.


Stroomvoorziening van de bewakingscamera's

Zoals eerder aangegeven worden de camera's voorzien vanaf de plek waar de recorder wordt geplaatst. De stroom gaat dan over de BNC-12v kabel of via de UTP kabel met behulp van de videostroom baluns. U neemt 1 of meerdere losse enkelvoudige adapters of bijvoorbeeld een voedingsplitter met daaraan 4 pluggen voor bijvoorbeeld 4 camera's.

Wij leveren bij de complete kits de voeding erbij!!